• Ekim 29, 2021
  • admin
  • 0

Şeffaf Plak Tedavisi

Şeffaf plak tedavisi tel takmak istemeyen fakat dişin estetik görünümünden memnun olmayan kişiler için en ideal en estetik tedavi seçeneklerinden biridir. Hastadan alınan ölçüler dijital ortamda hesaplanır ve dişler ideal konumları süreci buradan takip edilir.

Her aşama için ağız içinde nerdeyse görünmeyen takıp çıkarılabilen şeffaf plaklar basılır. Plaklar ortodonti doktoru kontrolünde iki haftalık süreçlerle başlangıçtan bitime kadar takip edilir ve bu sayede dişler ideal pozisyonlarına taşınmış olurlar. 

Bu tedaviler plakların şeffaf olması dolayısıyla estetik olarak herhangi bir sorun teşkil etmediği için son dönemlerin sıkça kullanılan tedavileri arasında yerini almıştır. Bu uygulama klasik tedavi yöntemlerine göre oldukça farklıdır ve pek çok avantajı vardır.

Şeffaf Plak Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Şeffaf plak tedavisi pek çok kişiye uygulanabilmektedir. Ancak bu tedavi şekli ile dişle alakalı problemlerin çözümünde etkilidir. İskeletsel problemi olan kişilerde klasik yöntemler kullanılmalıdır.

Hastalarımız için sahip oldukları problemleri iskeletsel veya dişsel olarak sınıflandırmak çok mümkün olmadığı için problemin kaynağını ve bu tedavi tipinin size uygun olup olmadığını ortodonti muayenesi ile ortodontistinizden öğrenebilirsiniz.

Şeffaf Plak Tedavisi Kimlere Uygulanamaz? 

Ağız ve diş yapısı küçük olan kişilerde şeffaf plak uygulaması tercih edilmemektedir. Bu tamamen şeffaf plak sistemi ile alakalı bir durumdur. Bir diğer önemli etken ise iskelet yapısı sorunu olanlarda uygulanamayacağıdır.

Şeffaf Plak Tedavisi Nasıl Uygulanmaktadır?

İlk olarak tedavi başlangıcında ölçü alınarak tedavi süreci başlatılmaktadır. Ölçü alma işlemi alt ve üst çeneden yapılmaktadır. Ölçü alımı yapıldıktan sonra plak hazırlığı için ölçüler firmalara iletilmektedir. Bu plak sistemi firma tarafından yaklaşık olarak 1-2 hafta süre ile hazırlanarak tedavi için teslim yapılmaktadır. Daha sonrasında plak tesliminiz için ortodontistiniz sizi çağırarak olarak plaklarınızı nasıl kullanacağınızla ilgili bilgilendirecek ve plak takma işleminizi doktorunuz kendi yapacaktır.

Daha sonra plak takma ve çıkarma işlemini siz kendiniz gerçekleştirebileceksiniz. Plak ilk takıldığında baskı hissi yapabilmektedir. Şeffaf diş tedavisi tüm detaylar gerektiği şekilde uygulandığında son derece olumlu sonuçlar vermektedir.